Деца су ваше огледало

Школа глуме Дејана Тончића, чувеног крушевачког глумца,на препоруку медијаторке Јелице Милосављевић, организовала је представу под називом “Деца су ваше огледало“. Представу су спремили, пре свега, у жељи да уметношћу опомену на вршњачко насиље, а на идеју су дошли због потресног догађаја у Крушевцу прошле године, туче у којој су три девојчице претукле једну.

Представа је изведена у Ћићевцу 27.2.2020. године са почетком у 19h у Дому културе у Ћићевцу. Улаз је био бесплатан, пошто је Општина Ћићевац откупила све улазнице.

Овом догађају одазвао се велики број деце и родитеља из Ћићевца – свечана сала Народне библиотеке била је пуна.

Први део представе био је посвећен темама: вршњачко насиље, породичне прилике учесника сукоба и медијација након сукоба. Други део јавног часа био је музичка еволуција, имитације и порука за крај.

Представу су Дејан Тончић и Јелица Милосављевић сами смислили и она представља опомену на вршњачко насиље и упућује на важност медијације након насиља, са циљем мирног решавања конфликта.

У представи су учествовали глумци/тинејџери: Ана Тодоровић, Милица Бићанин, Катарина Марковић, Томислав Алексић, Кристина Николић, Јована Раденковић, Милена Михајловић, Војин Ћирић, Нађа Вучковић , Мила Раденковић, Марко Стошић и Мила Тончић .

Ваша новинарка Николина научила је на „Јавном часу“: „Најмлађима се морају поставити границе, модели понашања, како би ојачали, научили да поштују и буду поштовани за узврат. Чињеница је да родитељима није лако, деца у њима треба да виде узоре, пријатеље, али и васпитаче и ауторитет. Постоји безброј проблема и зато многи родитељи недостатак времена или пажње покушавају да надоместе куповином скупоцених ствари, модерних телефона, таблета. Има и оних који су незадовољни сопственим животима и своје незадовољство лече на деци. Њихова деца су ђаци генерације, освајачи диплома али дубоко несрећни јер ће и након својих достигнућа бити ускраћени за лепу реч, љубав и загрљај који им највише треба и највише желе“.

Треба обратити пажњу када тражите мане деци, омаловажавате их и због најмање грешке, јер ДЕЦА СУ ВАШЕ ОГЛЕДАЛО.

Новинарке: Јелица Јовић, Дарија Радојковић и Николина Ристић

Фото: Николина Ристић

2 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s