Двоје младих из Ћићевца у омладинском одбору Уницефа

Омладински одбор УНИЦЕФ-а добио је нових 14 чланова, од којих су двоје из Ћићевца, а то су Александар Нешић и Јована Јанев, и то на Светски дан младих. То је била велика част и привилегија јер опет, Ћићевац је мали, а имамо двоје представника у УНИЦЕФ-у.

С обзиром да је У-Репорт платформа УНИЦЕФ-а јако важна за младе, јер ту можемо да кажемо своје мишљење без суздржавања, пре самог почетка рада Омладинског одбора, чланови су били упознати са дешавањима и сврхом те платформе. Одржан је један интернационални меетинг У-Репорта, који су орагнизовали У-Репортери из Узбекистана. Било је око 70 учесника, из различитих земаља широм света: Бугарске, Молдавије, Румуније, Украјине и, наравно, Србије и Узбекистана. Ту је сваки тим представио оно што су радили у скорије време у својим земљама, али свакако је било и упознавања, опуштеног разговора и размењивања друштвених мрежа.

Belgrade, Serbia, 28.09.2020U-Report meetup coverage in UNICEF office Model realese signed obtained by Jovana Kovacevicphoto by Unicef/Nemanja Pancic

Први састанак Омладинског одбора одржан је 7. септембра. Стари чланови одбора, као и важни људи из УНИЦЕФ-а, објаснили су значај одбора и оно шта би требало да се дешава у наредних годину дана. Сваки следећи корак зависи од епидемиолошке ситуације, тако да ће се за сада састанци, који ће бити 1 до 2 пута месечно, одржавати онлине. Задужења чланова одбора нису речена на првом састанку, јер ће то ићи корак по корак, без непотребног претрпавања обавезама одмах на почетку.

Наредни састанак одбора планиран је за октобар. На Светски дан младих – 28. септембра одржан је још један У-Репорт састанак, који није био интернационалан, већ су поред чланова одбора и УНИЦЕФ-а, присуствовали и људи из разних организација. На том састанку се свим тим људима који не знају пуно о У-Репорт платформи објаснило све о активностима и раду платформе.

Они који нису, могу да се придруже и да износе своје мишљење о темама које су важне за младе, на сајту https://serbia.ureport.in/.

Новинарка: Јована Јанев

photo by Unicef/Nemanja Pancic

One comment

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s