Млада Ћићевчанка у Савету за младе Владе Републике Србије

Аница Стаменковић, млада активисткиња из Ћићевца, омладинска радница и политичарка, постала је једна од представница младих у Савету за младе Владе Републике Србије. На конкурсу који је расписала Кровна организација младих Србије, Аница је успела да буде једна од петнаест изабраних младих особа са територије целе Републике Србије. 

Кровна организација младих Србије (КОМС) представља савез 109 удружења младих и за младе и представља највише независно представничко тело младх у Србији. КОМС заговара унапређење положаја младих. 

Аница је пронашла себе у омладинској политици и јавном заговарању: кроз процес “Одлучионица”, уз још два локална координатора, потегла је иницијативу о оснивању локалног Савета за младе, полазница је четврте генерације Академије омладинске политике, учесница на предстојећем дијалогу са премијерком. 

Сматра да је потребно да држава, али и сви субјекти омладинске политике, сарађују, да заједничком снагом учине Србију повољнијим местом за младе. Као саветодавно тело Владе, Савет обезбеђује да се глас младих чује и уважи, тако да млади учествују у изради, спровођењу и праћењу реализације јавних политика, на равноправној основи, под истим условима и са једнаком моћи одлучивања као представници институција. 

“Волела бих да променим положај младих у нашој држави. Сматрам да нас као младе не цене довољно и да нисмо озбиљно схваћени. Волела бих да помогнем да се глас младих чује, као и њихове жеље и потребе. Веома сам срећна што сам представница младих у Савету за младе Владе Републике Србије. Велика ми је част што ме је КОМС препознао као активну младу особу и пружио ми овакву прилику. Потрудићу се да унапредим себе и своје вештине кроз овај мандат, али и да уз остале вредне и активне младе представнике унапредим омладинску политику и наш статус у држави” рекла је Аница.

Сања Ивановић

One comment

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s