Дечија недеља у нашој школи

Дечија недеља се сваке године одражава у првој недељи октобра, у школама широм Србије.

Дечија недеља на нашим просторима обележава се од 1934. године

Главни циљ Дечије недеље је скретање пажње јавности на прaва и потребе деце.

Дечија недеља се одржала и у нашој школи и трајала је од 4.10.2021. до 10.10.2021. под слоганом ,,Дете је дете да га волите и разумете.“

Првог дана Дечије недеље деца од I до IV разреда испред школе су цртала кредама на тему ,,Дечија права и потребе“. Својим цртежима украсили су дворишта школе и деца из Плочника, Појата и Лучине. Деца од V до VIII разреда су током првог часа слушала Конвенцију о дечијим правима и разговарала о томе.

Другог дана Дечије недеље деца од I до IV разреда посветилa су даривању у оквиру одељенске заједнице „Друг – Другу“. Дан је био посвећен играчкама под слоганом ,,Играчка за друга“. Деца су своје старе играчке могла да оставе у једној кутији која се налазила у холу школе, те играчке су после предате Црвеном крсту у Ћићевцу.

Трећег дана Дечије недеље деца од II до VIII разреда писалa су поруке које су биле намењене првацима. То су биле лепе речи, жеље или неки савети. Касније тог дана прваке су испред општине сачекали челници општине, тема разговора била је Дечија недеља. Деца су добила поклоне (светлосне обележиваче за коришћење у саобраћају и воће). Добили су и балоне на коме је свако нацртао нешто што је хтео, а затим су их сви у исто време пустили да одлете. После су ишли у посету Народној библиотеци, где су деца слушала о томе колико је важно читати књиге, и од библиотеке су добили бесплатну чланарину за целу годину.

Четвртог дана Дечије недеље деца од I до VIII разреда заменила су улоге са својим учитељима и наставницима и предавала уместо њих.Деца од I до IV разреда такође су имала и трку у школском дворишту под слоганом,,Трка за срећније детињство“.

Последњег дана Дечије недеље прваци су у холу школе погледали представу ,,Капетан Џон Пиплфокс“, после тога су гледали емисију добродошлице и добили беџеве. Деца од V до VIII разреда имала су дебату на тему ,,Предности и мане интернета“.

  • Овиме се завршила Дечија недеља која је у нашу школу донела срећу и лепо расположење.

Јована Видачак

2 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s