Guest editor – Romania: Први кораци у кодирању

Током 5-7. октобра 2021. године ученици шестог и првог разреда школе „Михаи Еминеску” у Александрији, Румунија, окупили су се у виртуелној учионици у оквиру локалног пројекта „Математика и гребање”, чији је домаћин био наставник Основне школе Воику Попеску. Корина се организује у оквиру европског догађаја „Дођи и кодирај“, спонзорисаног од стране Техсоуп организације.

Ово је омогућено чињеницом да су шестаци три године радили у оквиру Еразмус+ пројекта „Школско кодирање, састанак робота“, а сада је дошло време да своја знања пренесу на млађе вршњаке.

Првих дана ученици шестог разреда били су тренери за малишане, помажући им да направе скреч налог и да разумеју основе кодирања. Након што су малишани уз помоћ својих родитеља и својих помагача направили рачун за гребање, приказана им је једноставна игра за гребање о математици која укључује једноставно сабирање и одузимање и како је направити.

Након што су мали кодери схватили како ради скреч и како да направе једноставан пројекат, сви су распоређени у групе и свакој им је додељена посебна соба користећи функцију Гоогле Меет Бреакоут Роом.

Након 3 дана активности и њихове игре су биле спремне, показали су их да их сви виде. Деца из првих разреда су заиста уживала у дружењу са својим менторима кодирања из шестог разреда; волели би да их поново сретну!

аутор Богдан Пауница

https://ziar.sceminescu.ro/stirea-lunii#h.9sj1bbv16945

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s