Guest editor – Хрватска: Уредница Народног радија Сандра Маричић одржала је радионицу о радијском говору

Нове вештине које смо научили током радионице ускоро ћемо искористити приликом прављења радио емисија за наш нови Еразмус+ пројекат „Размишљајмо одрживо“.

„Када интервјуишете саговорника, потребно је да га пажљиво слушате и постављате му питања док не добијете конкретне одговоре“ – испричала нам је то Сандра Маричић, водитељица и уредница образовног и дечјег програма Хрватског радија на радионици о радију и радијском говору. Уредница Маричић посетила је нашу школу 7. октобра, а учесници ове радионице били су чланови новинарске групе који се интересују и за радио израз. Кроз веома динамичну представу, уредница Маричић нам је показала како се чита текст за радио како би заинтересовао публику за садржај, као и занимљиве вежбе разговора кроз зубе и јасног шапутања. Свако од нас је такође морао да прочита текст, а онда нам је Маричић рекла где и шта смо погрешили, па смо понављали док нам читање није било боље.

Такође смо имали прилику да вежбамо своје вештине интервјуисања док испитујемо нашег водитеља радионице. Најхрабрија је била наша колегиница Валерија Пушкар, која се прилично добро снашла у том задатку. На крају радионице, уредница Маричић је све нас интервјуисала за своју емисију „Пет за пет“. Емисија је посвећена медијској писмености. Зато смо највише причали о раду наше филмске групе, о школском дигиталном листу „Клинчек” и нашим Еразмус+ пројектима посвећеним медијској писмености. Радионица је трајала око два и по сата, али је сваки минут и секунд вредео, јер смо учили практично и занимљиво.

Ускоро ћемо почети да примењујемо оно што смо научили јер планирамо да снимамо кратке извештаје о одрживим активностима у заједници, за наш нови Еразмус+ пројекат „Размишљајмо одрживо“.

/Амадеа Бошњак, 7. а; фото: С.Л./

Оригиналан чланак објављен на: https://www.klincek.com/?p=20725

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s