Guest editor – Шпанија:„Калатрава Тимес“ поново почиње у И.Е.С. Маестре де Калатрава

Добродошли у дигиталне новине наше школе.

Ученици средњих школа из „Маестре де Калатрава” у Сијудад Реалу, заједно са неким наставницима, учествовали су у неким радионицама заснованим на новинарским текстовима. Држао их је одсек за шпански језик и књижевност и одржане су од 3. до 10. новембра.

На неким часовима школе одвијао се широк низ активности. Радионице су одржане током часова шпанског језика и књижевности. Прво су почели са неким основним теоријским појмовима о концепту „вести“. Затим су ученици радили на изради сопствених чланака. Овим су студенти 3ºЕСО (студенти 3. године, обавезно средње образовање) могли да примене ово знање на практичан начин захваљујући свим концептима наученим кроз ове радионице.

Циљ ових радионица је да се унапреди ЕРАЗМУС пројекат дељењем дигиталних новина под називом „Калатрава Тимес“ са другим европским земљама. Затим, размењују различите чланке написане на енглеском језику како би промовисали употребу овог универзалног језика међу ученицима. Земље које су у оквиру овог пројекта су Хрватска, Србија, Македонија и Румунија. У блиској будућности неки представници ових земаља имаће прилику да посете нашу земљу Шпанију.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s