Млади могу све

• Аница Стаменковић има 19 година студира Правни факултет у Београду. Чланица је удружења за младе Окулар, у склопу кога држи разне радионице. Она је са нама поделила своја искуства и мишљења.

  1. Како си дошла до Окулара?
    Аница: До окулара сам дошла преко тадашње наставнице српског језика и председнице удружења. Александра ме је упутила у Окулар и идеју и мисију удружења и одлучила сам да јој помогнем и волонтирам.

2. Како одвајаш време за Окулар?
Аница: Кад волиш нешто и желиш тиме да се бавиш и тако проведеш своје слободно време, увек нађеш времена за то. Потребно је добро се организовати и балансирати школу, друштво и волонтирање

3. Који су твоји наредни циљеви у Окулару?
Аница: Наредни циљеви у Окулару су ми да наставим да будем оволико активна, и више. Да наставим са пројектима и различитим активностима и да тај начин допринесем заједници. У блиској будућности Окулар видим као организацију на националном нивоу, а даљој, уколико могућности дозволе као једну од неколико запослених особа. Жеља ми је да наставим да будем део Окулара и своју каријеру посветим нечему што волим.

4. Која ти најбоља активност у Окулару?
Аница: Све активности које удружење спроводи су за мене најбоље и најлепше. Не постоји неке мање лепе или више лепе. Свакако најлепша област којом се удружење бави јесте омладинска политика и јавно заговарање, а мој омиљени пројекат икада јесте Нек се чује глас, пројекат који је први пут креирао квалитетан садржај за младе на територији општине Ћићевац и пар околних општина.

5.Шта мислиш о колегама у Окулару?
Аница: О колегама у Окулару мислим само најбоље. Свакако, професионално је ословљавати их са “колега“, међутим они су мени другари, другарице и чланови породице.

6.У којим си организацијама осим Окулара?
Аница: Осим Окулара сам и у Црвеном крсту, где сам и кренула са волонтирањем од своје осме године. Окулар је организација чланица неколико националних организација, те сам са свим својим колегама и у њима.

7.У колико си пројеката до сада учестовала?
Аница: Учествовала сам у много пројеката и активностима које спроводи удружење.

8.Од кад си волонтер Окулара?
Аница: Волонтер сам већ 4 године. Свака активност до сада ми је донела нова искуства и пријатељства и то је оно што ме мотивише да наставим даље.


9.Шта би препоручила младима који би желели да буду волонтери?
Аница: Младима бих препоручила да слободно изађу из своје зоне комфора и пробају нешто ново. Активизам је веома лепа и корисна ствар. Такође бих им препоручила да само на овај начин млади могу да дођу до промене коју они желе. Није лако, с обзиром да доста људи нема разумевања за младе али је корисно за јединца и заједницу. Јако је битно да не одустајете и будете увек своји. Немојте се плашити активизма, он је ту због вас.

Јована Видачак и Матеја Ђорђевић

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s