Наше жеље

Док деца иду у школу она им често буде досадна, замарајућа и стресна. Они у тим годинама више желе да се друже са својим пријатељима и да проводе време на телефону и за компјутером. Многи тек када одрасту схвате да је време када су ишли у школу било предивно и да им је једина обавеза била да уче и помогну родитељима, а сада морају да раде да би приуштили себи добар живот.

Да би школа постала мало забавнија и боља ученицима треба их чешће питати шта желе,шта има треба и шта би их учинило срећнима.

Питали смо четири ученика 7/2 и три ученика 7/1 шта би они желели да додају у своју школу, а ово су њихови одговори:

Сашка Кркић VII-1:,,Треба нам генерално боља обука нас младих за ментално здравље, стално смо под неким притиском, треба нам више подршке око наших одлука. Потребно је и више ваннаставних активности које нас интересују“.

Матеја Ђорђевић VII-1:,,Ја бих додао столове који имају преграду испод где би ученици могли да стављају књиге које им требају“.

Милица Поповић VII-1: ,,Ја бих додала ормариће у свакој учионици, и да сваки ученик има свој ормарић и кључ за њега и да ту стаља књиге.Када бисмо имали ормариће ранчеви нам не би били много тешки јер би носили само свеске а књиге би оставили у њима“.

Ана Алексић VII-2:,,Ја бих додала школске ормариће да не морамо да носимо све књиге сваки дан, да оне из којих немамо да учимо оставимо ту за следећи дан када имамо тај предмет“.

 Анђелија Даниловић VII-2:,,Додала бих неке предмете који ће нам више користити, као на пример куварство, да научимо да кувамо и још неке практичне предмете да се оспособимо за нешто што ће нам требати у животу“.

Лазар Милановић VII-2 :,,Додао бих бесплатне таблете за све  ђаке како би боље радили и испуњавали своје обавезе из информатике, а и из других предмета. Такође бих волео да буду организована нека такмичења из разних друштвених а и спортских активности са другим школама“.

Стефан Стајић VII-2 :,,Ја бих додао топле оброке, јер желим леп ручак а не пецива сваког дана“.

Ово су само неке од жеља наших ученика чије испуњење би нам олакшало школовање или га учинило бар мало забавнијим, Надамо се да ће се бар неке од њих остварити.

Аутор: Јована Видачак

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s