Еразмус+ размена ученика у Северној Македонији 15.4.2022.


Пети дан је био наш задњи дан боравка у Македонији на размени ученика.

Рано ујутро смо отишли на археолошко налазиште “Стоби”. Стоби је назив античког града у близини Демир Капије. Налази се на ушћу Црне реке у Вардар. Од нашег водича смо сазнали да је Стоби под овим именом познат од 4. века п. н. е. Првобитно је припадао источној Пајонији , а по доласку Римљана 168. године п. н. е. западно-македонској области, да би у 4. веку припао Македонији Салутарис. Остаци античког града Стоби су прекривени плочама које их штити од сунца.

После обиласка овог лепог археолошког налазишта, отишли смо у оближњи град Велес у ресторан на ручак. Јели смо необично македонско јело које се зове пастрмајлија.

После ручка вратили смо се у Скопље и отишли до једне куглане где су многи од нас по први пут пробали да куглају. Сви су се забављали. После куглања,даривали смо једни друге поклончићима за растанак. На сваком столу су били поклони по једне државе и свако је добио понешто за успомену на ово предивно дружење. Растанак нам је тешко пао. Никад нећу заборавити ово путовање и дружење са децом из Хрватске, Румуније и Македоније.

Аутор Анђелија Даниловић

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s