Шта бисмо волели да препишемо од наших комшија из Северне Македоније

Уз помоћ Erasmus+ пројектa „Млади новинари данашњице,одговорни дигитални грађани сутрашњице“ моји пријатељи и ја смо били у могућности да посетимо Северну Mакедонију од 10. до 16. априла и упознамо многе нове пријатеље.

У школи ООУ “Лазо Ангеловски” има доста лепих ствари за видети, али пар ствари су нам запале за око које би било лепо да и наша школа дода. На пример у школи ООУ “Лазо Ангеловски” имају две различито замишљене учионице које се налазе на отвореном у школском дворишту што је стварно добра идеја коју би требало и наша школа да дода јер је напољу доста свежије и није загушљиво. За децу млађих разреда су обојили на бетону разне игрице и занимације као што су „школице“ које деца могу користити током одмора, а такође имају и инклузивно игралиште за децу одмах поред школе. Видели смо још неке интересантне декорације које улепшавају школски простор: шарене радијаторе, моделе планета обојене и залепљене за зид изнад кабинета за географију, разнобојне пластичне комоде у које ученици могу одлагати ствари које не морају сваки дан враћати кући…

Скопље је леп град који има много великих и значајних статуа, прелепе тргове, фонтане и игралишта за децу које би било супер да и наш град добије једног дана. У Скопљу се доста пажње придаје екологији,па смо често могли видети биљке на крововима зграда,па чак и аутобуских станица!

Путовања нам јако шире видике на много начина,а између осталог,видимо и нешто лепо што бисмо „преписали“. Надамо се да ће наша школа и наша општина потпомоћи да и ми остваримо бар неке од ових идеја.

Аутор Михајло Пантић

4 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s