ЋИЋЕВАЦ ПОНОВО ИМА ОСВАЈАЧЕ ЕВРОПСКИХ МЕДАЉА

У суботу 21.05.2022. у Будимпешти је одржан Европски куп, JKA Hungarian Open 2022 на ком је учешће узело 6 националних репрезентација (Чешка Република, Румунија, Словенија, Северна Македонија, Мађарска и Србија). За нашу репрезентацију наступило је 45 представника,а део репрезентације чинило је и троје представника из ћићевачког карате клуба “Шотокан Ћи“: Немања Ћосић, Матија Маринковић и Анђела Милојевић. Немања Ћосић је освојио 3 медаље у екипној кадетској, јуниорској и сениорској категорији,а Матија Маринковић је освојио медаљу у екипној кадетској категорији.

Ево неких чињеница о каратеу уопште,као и о ћићевачком карате клубу. Карате или каратедо (са јапанског превода “празна рука“ или “пут празне руке“) је борилачка вештина пореклом из Јапана. Каратиста се назива каратека. Настанак каратеа везује се за старе борилачке вештине острва Окинаве из 19. века. Почетком 20. века карате стиже у Јапан, а после Другог светског рата ширио се по свету.

Новија истраживања разоткрила су специфичну тајну, у одређеном смислу потврдила су популарну мисао мајстора борилачких вештина према којој је “све у глави“. Наиме, скенирање врсних каратиста показало је да њихови мозгови имају специфичне структуре које други људи немају.

Једини и најуспешнији карате клуб наше општине Ћићевац јесте Карате Клуб “Шотокан Ћи“. Од свог оснивања, константно бележи успех и изванредне резултате на свим такмичењима. Већ три године заредом, овај клуб својом одличном репутацијом и доследношћу у раду, као и коректном сарадњом са клијентима и пословним сарадницима поседује сертификат “Фирма од поверења“. Чињеница је да је за то заслужна велика преданост и посвећеност тренера овог клуба, Лазара Радисављевића, који не би то могао остварити без велике подршке родитеља деце који су чланови клуба. Поред такмичења на државном нивоу, клуб учествује и на међународним такмичењима где такође остварује позитивне резултате.

Чланови карате клуба „Шотокан Ћи“

Спортом јачамо карактер и формирамо себе као једну стабилну личност која је касније спремна да се суочи са различитим потешкоћама које живот носи. Карате је спорт кроз који се научи шта значи бити борац и успешно савладати сваку препреку. Научи се да правог победника чини вера у себе и неодустајање без обзира на доживљене поразе. Порази су саставни део живота и морамо их прихватити како би научили да кренемо даље. Карате вас научи да, када примите ударац, не паднете, него устанете и можда вратите, али временом научите да кроз мирну борбу побеђујете.

Карате постаје ваш живот. Пробудите правог борца у себи, борите се са животним искушењима, истрајте у сопственим циљевима, и НИКАДА не заборавите шта желите и који су ваши снови.

Аутор Јања Пекић

фото лична архива Ј.П. и карате клуб “Шотокан Ћи“

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s