Лана Митровић -ђак генерације 2007.

Интервјуисала сам једну од најуспешнијих ђака наше школе, ученицу 8.разреда и овогодишњег ђака генерације Лану Митровић. Пријатно је било разговарати са њом.

           1. Како се осећаш због скорашњег завршетка основне школе и које ћеш успомене понети са собом?

       – Осећам се тужно, јер је дошао крај најбезбрижнијем периоду мог живота, али са друге стране, радујем се и жељно ишчекујем средњошколске дане. Сећаћу се и лепих и тужних тренутака које сам делила са својим друговима у школи.

      2. Чули смо да си остварила изванредне резултате на пријемном испиту за рачунарско одељење гимназије у Крушевцу и да си прва на листи. Колико си се дуго спремала и да ли су били тешки задаци?

 – Због учешћа на великом броју такмичења нисам имала довољно времена да се спремим за пријемни испит онако како сам желела. Задаци ми ипак нису представљали проблем и са лакоћом сам их урадила.

          3. На којим такмичењима си учествовала ове године?

          –  Трудила сам се да учествујем на што више такмичења и  остварим што боље резултате. Ове године сам учествовала  на седам такмичења: из српског језика и језичке културе, Књижевне олимпијаде, физике, математике, хемије, географије и историје.

      4. Из којих предмета си остварила најбоље резултате?

       – Солидно сам прошла на свим такмичењима, али бих посебно издвојила такмичење из књижевности, Књижевну олимпијаду, на коме сам освојила 3. место на Републичком такмичењу у Сремским Карловцима. Такође, учествовала сам на републичком такмичењу из физике и граматике српског језика и језичке културе.

      5.Како си успела да постигнеш тако добре резултате упркос великом броју такмичења?

                  – Није било лако, али сам успела уз пуно рада, напора и амбиција и драго ми је што се труд исплатио.

      6.  Шта ће ти остати у сећању са овогодишњих такмичења?

               –   На свим такмичењима је заиста било дивно, али оно што ћу заувек памтити јесте Републичко такмичење из књижевности у Сремским Карловцима, где сам, захваљујући својој наставници Гоци успела да нашој школи по први пут донесем награду са републичког такмичења из ове области. Такође, као једно од најлепших искустава са такмичења издвојила бих и Републичко такмичење из српског језика и језичке културе у Тршићу. Имала сам утисак да је дух Вука Караџића још увек тамо присутан, па ми је то давало додатну мотивацију да се борим и покажем што веће знање.

      7. Да ли више волиш природне или друштвене предмете?

                 –  Иако много волим друштвене предмете, на којима сам ове године остварила завидне резултате, ипак ми природна група предмета боље лежи и то је оно чему ћу се посветити у будућности.

      8. Шта очекујеш у даљем школовању?

          –   Очекујем да ће бити тешко, али као и до сада, даћу све од себе да што успешније савладам градиво и завршим средњу школу са Вуковом дипломом у рукама.

     Интервјуисала: Јања Пекић

Лана Митровић -ђак генерације 2007.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s