Занимљив викенд пред нама

Ко кaже да у малим местима нема културних дешавања?! Предстојећег викенда, тачније 23. и 24. септембра, одржаће се неколико манифестација културног и забавног типа. То су: „Грин фест”, затим  “Како се гледа филм”, под покровитељством “Мреже киноприказивача Србије” и отварање концертне сезоне солистичким наступом Миње Стојановић на харфи.

Први на календару је ”Грин Фест” који ће се одржати 23. септембра од 20 часова под отвореним небом куле Тодора од Сталаћа. Наша општина ће по први пут бити организатор овог музичког фестивала. На њему ће наступити Севдах Бејби. Он је музичар, продуцент и један од напопуларнијих ди-џејева у региону. Познат је по ремиксима старих југословенских хитова. Уз њега наступиће и Ивана Владовић, ди-џеј БКО и репер Беге Фанк.

У суботу, 24. септембра од 12 часова, у великој сали „Народне библиотеке Ћићевац” одржаће се едукативна радионица под називом „Како се гледа филм-Мала школа бонтона”. Радионица је под покровитељством “Мреже киноприказивача Србије”. Радионица је намењена популацији од 9 до 19 година и посвећена је едукацији у области аутовизуелне културе и уметности. Тема је подстицање одласка у биоскопе и позоришта код млађе популације. Наравно свест полазника ће се поткрепити и теоријским знањем из ове области. Филм који ће бити анализиран је домаћи филм Радивоја Андрића ”Лето када сам научила да летим”. Сви заинтересовани за учествовање у радионици се моле да се пријаве до 23. септембра на nbc.donacije@gmail.com или да родитељи пријаве децу у канцеларији администрације “Народне библиотеке Ћићевац”.

И на крају, али не и најмање важно, такође у суботу, у 19 часова, у Великој сали „Народне библиотеке Ћићевац” имаћемо прилику да чујемо инструмент који се ретко чује и виђа,а то је харфа. Концертну сезону за ову годину отвориће солисткиња на харфи Миња Стојановић.

   Културне манифестације су од изузетног значаја за људе у нашој општини, а нарочито за омладину која у њој живи. Наша редакција препоручује свакоме ко може да дође на макар једну од ових манифестација. Сигурни смо да ћете уживати, можда нешто ново научити и да се нећете покајати.

 Аутор Милан Тодоровић

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s