Локални бенд „Riff“ све успешнији и присутнији на српској музичкој сцени

Ранијих година писали смо о нашем локалном бенду „Riff“. То је трочлани породични бенд – чине га отац Симо Тегелтија и његови синови Илија и Петар Тегелтија.  Породични бенд је нешто што се јако ретко виђа. Притом, они су веома успешан бенд са чак неколико ауторских песама. Замолили смо Илију да нам одговори на неколико питања.

 1. Са колико година си почео да се бавиш музиком и како си знао да баш то желиш?
  Музику сам волео још од малих ногу. Како је време пролазило све више сам пажњу усмеравао ка музици. Некако је музика одабрала мене а не ја њу. Једноставно ме је јако привлачила и уживао сам слушајући је. Небитно који жанр, сваку песму бих пажљиво слушао и увек нашао нешто очаравајуће. Онда сам наравно рекао оцу да желим да свирам. Он је имао неку стару гитару јер је у тинејџерским данима аматерски свирао. Показао ми је оно што је знао, међутим ја сам хтео још знања.  Отац ми је за мој девети рођендан купио нову само моју гитару, и тако је све почело.
 2. Да ли си икада размишљао да промениш жанр мизике?
  Да, размишљао сам да се опробам у другим жанровима али би ми увек бенд са породицом био на првом месту. Свакако ме музика испуњава, али опет највише уживам свирајући рок.
 3. Песме “Лаж” и “Сам” су веома слушане. Шта ти као један од аутора песме мислиш о томе?
  Тренутно имамо снимљене песме на тему љубави. Још увек припремамо песме са неком другачијом темом. То су неке моје емоције из млађих дана. Тема је иста дакле љубав, тако да је донекле нормално да можда подсећају једна на другу.
 4. Где и како тражиш инспирацију за текст и мелодију песама?
  Текст и мелодија су искључиво моје емоције. Дубина тонова, брзина, размак између тонова, комбинација мелодија све долази из моје душе. Наравно увек ту буде благих корекција и промена у песми док је не снимимо.
 5. Начули смо да радиш и као фризер. Да ли је то тачно и ако јесте, откуд идеја да се тиме бавиш?
  Радим тренутно тај посао јер се од уметности не може живети тек тако, потребно је време за озбиљан успех,славу и зараду. Мада све мање времена имам за било који посао осим музике.
 6. Да ли је било тешко спремати се за Зајечарку гитаријаду?
  Било је благе треме, међутим сама припрема није била тешка јер смо увек спремни и увежбани.
 7. Какав је осећај био када сте од 90 бендова ушли у топ #5?
  Осећао сам се испуњено али опет недовољно. Наравно радили смо само оно што волимо међутим негде у дубини душе надао сам се првом месту. Тек када будемо први бићу заиста испуњен.
 8. Да ли сте као бенд задовољни 3. местом које сте освојили?
  Ми смо задовољни сваким нашим кораком и увек има места за још веће ствари.
 9. Какви су планови за будућност вашег бенда?
  Музика нам је живот. Свираћемо и снимати све док живимо. Планирамо да се мало више активирамо са снимањем обрада песама за YouTube јер желимо пренети енергију коју имамо на наступима. Трудићемо се да сав наш рад буде све бољи и професионалнији. Даћемо све из дубине наших душа за музику а Бог ће одредити шта ће бити.

Интервјуисала Ена Пантић

foto lična arhiva I. T.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s