Мењали смо улоге – ученик у улози наставника

      Сваки октобар поред лепих јесењих чаролија доноси нам и манифестацију ,,Дечја недеља“.Ове године Дечја недеља одржава се од 3. до 9. октобра под слоганом ,,Шта детету треба да расте до неба“.

      Дечја недеља обухвата разне догађаје, дружења, ликовне и литерарне радионице, драмске представе…Све ово је посвећено деци са циљем да се укаже поштовање дечјих права и потреба деце. Указује се и на одговорност коју породица, школа, држава и њене институције имају у заштити деце и њихових права. Дечја недеља се реализује у организацији републичког и локалног нивоа уз пуно учешће деце и младих.

      Наша школа је свој допринос Дечијој недељи дала тако што своје ученике упућује на место наставника да одрже школски час. Тиме се укозује поверење и поштовање деци – ученицима. Овим се деца подстичу и мотивишу за даљи рад на себи.

       Ученици-наставници своје часове су одржали у уторак 4.октобра, на задовољство и наставника који су их поставили као и задовољство својих другара – ученика који су их слушали и прихватили.

      О свему овоме своје коментаре су нам дале наставнице наше школе које су биле задовољне. Наставница српског језика Гордана Мацић је рекла:,,Ученици 8-1 и 8-2 су уложили запажен труд и ангажовање,тако да су часови били садржајни и занимљиви“. Наставница биологије Слађана Јовановић је рекла да су се најмлађи, ученици 5.разреда, одлично снашли у улози наставника. Њене речи су:,,Припремили су се за час утврђивања и одржали радну атмосферу и дисциплину…Све похвале!“ Тамара Милић Михајовић, наставница енглеског језика, рекла је да су се у улози наставница нашле по две ученице одељења 8-1 и 8-2. Успешно су одржале час и презентовале нову лекцију, али нам је и указала на мале пропусте:,,Ученице 8-1 су могле бити мало озбиљније,а из 8-2 мало строже“. Снежана Антић, наставница српског језика, прокоментарисала да су њене „колегинице“ из 7. разреда добро одржале час на тему императива, а да су их другари из одељења испоштовали, били пажљиви и учествовали у раду.

       Ученици наше школе били су задовољни одржаним часовима,на којима су њихови другари били у улози наставника.Њихови коментари су позитивни.Већина ће се трудити да својим успехом у школи заслуже место ,,наставника“.

      Наставници наше школе поверењем у ученике подржали су слоган ,,Шта детету треба да расте до неба“. То су међусобно поштовање, договор и сарадња коју имају са ученицима.

Аутор Ена Мићић

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s