„Пажљивкова смотра 2023″

Стално и квалитетно образовање од најранијег узраста предуслов је за касније безбедно учешће у саобраћају.

Због тога је Агенција за безбедност саобраћаја од свог оснивања посебну пажњу усмерила на заштиту најмлађих учесника у саобраћају покрећући кампању ПАЖЉИВКО чија су циљна група деца. Кампању прате разни материјали у виду цртаних филмова за децу, бојанки, радних листова (који се могу наћи на сајту pazljivko.rs ), затим књиге коју свако дете добије када крене у први разред, интерактивне представе са децом, игрице, песмице и разни промотивни материјали у виду флуоресцентног прслука, светлећих наруквица,итд.

Поред кампање намењене деци, препозната је и важност рада са родитељима и просветним радницима у млађим разредима основних школа и предшколским установама. Зато је покренута и „Пажљивкова смотра“ у оквиру које најмлађи ученици раде тестове и показују колико су упознати са правилима безбедног учествовања у саобраћају.

Ученици првог и другог разреда ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Ћићевца учествовали су јуче на школском такмичењу „Пажљивкова смотра 2023“, а након тога сви учесници су добили захвалнице за свој труд.

Тестови су после израде послати на прегледање Агенцији за безбедност саобраћаја. Након тога, ученике који се буду пласирали очекује друга фаза пројекта – општинско такмичење „Пажљивкова смотра 2023“.

фото: лична архива М.М.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s