Понос наше школе

Са новим полугодиштем дошли су и нови успеси наших ђака.Општински ниво из већине предмета је завршен, и почела су одржавања такмичења на окружном нивоу. Ево досадашњих резултата.

Општинско такмичење из математике 4.2.2023.

Општинско такмичење из математике одржано је у нашој школи, ученици који су освојили прва места су такође освојили и пласман на окружно такмичење: Алекса Кузмановић 5/1, Милан Тодоровић 6/2, Павле Јовановић 7/1 и  Вукашин Ивковић 8/1.

Општинско такмичење из енглеског језика  4.2.2023

Такмичење из енглеског језика одржава се само за узраст осмог разреда и по пропозицијама Друштва за стране језике, са школског на општински ниво такмичења може проћи бројчано само онолико ученика колико је одељења осмог разреда у тој школи. Сходно томе, на општинском такмичењу учествовале су две ученице из наше школе, а на окружни ниво пласирала се Сашка Кркић, ученица 8/1.  

Општинско такмичење из српског језика и књижевности – Књижевна олимпијада 11.2.2023.

Општинско такмичење из српског језика и књижевности – Књижевна олимпијада одржано је у нашој школи, у коме је  из наше школе учетвовало 6 ученица 7. разреда и 4 ученице 8. разреда. На окружно такмичење су се пласирале: Милена Мићић 8/1 , Ана Алексић 8/2, Анђела Најдановић 8/2, Нина Мацић 7/1 и Јована Бишевац 7/2.

Општинско такмичење из српског језика и језичке културе 25.2.2023. Општинско такмичење из српског језика и језичке културе одржано је у основној школи ,, Војвода Пријезда“ у Сталаћу. Ученици који су се пласирали на окружно такмичење из наше школе су: Милена Тодоровић 5.разред, Јован Зувић 5.разред, Лена Ристић 5.разред, Марко Мирковић 5.разред, Јована Иванов 5.разред, Неда Миливојевић 6.разред, Дуња Ристић 6.разред и  Михајло Кузмановић 6.разред.

Општинско такмичење из хемије 25.2.2023.

Општинско такмичење из хемије одржано је у нашој школи, Нашу школу су представљали  Јована Бишевац 7/2 и Вукашин Ивковић 8/1 који су освојили прва места као и пласман на окружно такмичење.

Општинско такмичење из историје 26.2.2023.

Општинско такмичење из историје одржано је у нашој школи, наши ученици су остварили одличне резултате: Милан Тодоровић 6/2- прво место, Војин Пауновић 6/2- друго место и Јована Бишевац 7/2- прво место.

Окружно такмичење из српског језика и књижевности – Књижевна олимпијада 4.3.2023.

Окружно такмичење из српског језика и књижевности – Књижевна олимпијада је одржано у Крушевцу у Основној школи ,,Драгомир Марковић“.  Резултати наших ученика: Милена Мићић 8/1- прво место са освојеним максимумом поена и пласманом на републичко такмичење, Ана Алексић 8/2- друго место и пласман на републичко такмичење, Анђела Најдановић 8/2- друго место и Јована Бишевац- друго место.

Што се тиче спорта, у Нишу је 26.2.2023. одржано државно школско такмичење у пливању. Представници наше школе били су: Хана Радојковић, Константин Мрдаковић и Николина Мрдаковић. Хана је освојила високо 4. место.

Наши ђаци су постигли велике успехе на досадашњим такмичењима и осветлали образ нашој школи, желимо им много среће и успеха у наредним такмичењима.

Аутор Јована Видачак

фото: личне архиве наставника

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s